NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lahodný dezert JAMAJKA
Lahodný dezert JAMAJKA
Recept Lahodný dezert JAMAJKA
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pokud máte rádi banánové zákusky, určitě si tento recept uložte a v co nejbližším období upečte. Lahodné spojení chutí. Je sice na přípravu časově náročnější, ale o to více si ho vychutnáte. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.4.2016

Lahodný dezert JAMAJKA

Pokud máte rádi banánové zákusky, určitě si tento recept uložte a v co nejbližším období upečte. Lahodné spojení chutí. Je sice na přípravu časově náročnější, ale o to více si ho vychutnáte. Autor: Triniti

60 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
1/2 šálku
polohrubá mouka
1/2 šálku
kr. cukr
2 lžíce
kakaa
1 bal.
čokoládový pudink
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl

Krém:

200 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
ztužovač (Smetafix)
50 g
tmavá čokoláda

Dále budeme potřebovat:

10 lžic
sirup
4-5 ks
banán
1 bal.
citrónové želé Dr. Oetker
1 bal.
pomerančové želé Dr. Oetker
citronová šťáva
strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
60 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, přidáme cukr a stále šleháme. Do lesklé tuhé pěny postupně přidáme jeden žloutek po druhém a za každým žloutkem důkladně mixérem vyšleháme. Pak už jen vyreškou přimícháme směs kakaa, pudinku, prášku do pečiva a mouky.
  2. Připravené těsto nalijeme na plech o rozměru 28 x 18 cm, dno jsme vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hod.
  3. Připravíme si želé podle návodu na obalu - želé smícháme spolu a necháme mírně vychladnout.
  4. Upečené těsto překrojíme příčně tak, abychom dostali jeden tenký plát a jeden hrubší. Tenčí plát těsta polijeme sirupem, který jsme zředili s vodou v poměru 1: 2. Poklademe na polovinu překrojené banány, které pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly a zalijeme je připraveným želé.
  5. Odložíme do lednice, aby želé ztuhlo.
  6. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuhé šlehačky a vařečkou přimícháme na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
  7. Krém navrstvíme na želé, trochu si necháme na ozdobu na vrch. Na krém položíme hrubší plát těsta, potřeme ho zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář