NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lahodný třešňový sen
Lahodný třešňový sen
Recept Lahodný třešňový sen
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Máte rádi ovocné zákusky se želatinou? Lahodný třešňový sen s čokoládovým těstem a vanilkovým krémem. Sice náročný na suroviny, ale netřeba se leknout, je zcela jednoduchý.

NejLucka NejLucka    ·   4.12.2015

Lahodný třešňový sen

Máte rádi ovocné zákusky se želatinou? Lahodný třešňový sen s čokoládovým těstem a vanilkovým krémem. Sice náročný na suroviny, ale netřeba se leknout, je zcela jednoduchý.

Suroviny

Těsto:

50 g
čokoláda
50 g
máslo
3 ks
vejce
100 g
kr. cukr
rum podle chuti (nemusí být)
50 g
polohrubá mouka
1 bal.
čokoládový pudink
2 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
voda

Na polití cesta:

100 ml
třešňová šťáva nebo džus
50 ml
mléko
2 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
50 g
čokoláda

Krém:

550 ml
mléko
200 ml
smetana ke šlehání
120 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový pudink
20 g
kukuřičný škrob
2 bal.
vanilkový cukr
50 g
máslo
300 ml
smetana ke šlehání
1/2 bal. želatina v prášku + 2 lžíce voda

Vrch:

200 g
třešně z kompotu
1 bal.
želatina
2 lžíce
kr. cukr
250 ml
třešňová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve připravíme krém. Smetanu (200ml) smícháme s mlékem, přidáme kr. cukr, vanilkový pudinkový prášek, kukuřičný škrob, vanilkový cukr a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Do mírně teplého pudinku přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Když máme máslo rozpuštěné, přidáme vyšlehanou šlehačku a nabobtnalou želatinu ve vodě, kterou jsme ohřály (řídíme se pokyny na obalu). Promícháme a odložíme do ledničky, dokud připravíme těsto.
  2. Čokoládu s máslem rozpustíme a necháme vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny, přidáme chladnou čokoládu, vodu, cukr a mixérem vyšleháme. Přidáme prosátou mouku s pudinkovým práškem, kakaem a práškem do pečiva. Vařečkou promícháme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto navrstvíme na plech o rozměrech 22 x 35 cm. Dno jsme vystlali papírem a pečeme při teplotě 200 stupňů 10 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Polijeme ho připraveným sirupem (smícháme všechny suroviny).
  3. Na polité těsto navrstvíme krém a pěkně ho uhladíme. Poklademe třešně a zalijeme ho želatinou, kterou jsme připravili v třešňové šťávě s cukrem. Celý koláč odložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář