Langoše bez kynutí ze zakysané smetany

Recept Langoše bez kynutí ze zakysané smetany

Přidal: , 4.2.2016

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Existuje mnoho receptů na langoše, ale tento je zatím nejoblíbenější. Bez čekání na vykynutí a chutné. Zakysaná smetana dodala jemnost a zároveň ještě se sklenicí kyselého mléka to byla opravdu dobrota. Já osobně nemám ráda langoše s kečupem a haldou sýra, proto volím raději zakysanou smetanu i jako dressing na potření. Určitě vyskúšjate. Autor: Jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.2.2016

Kategorie: Oběd

SUROVINY

1 šálek (200 ml) hladká mouka
120 mlzakysaná smetana
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkysůl
olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl a pomalu přidáváme zakysanou smetanu.
  2. Mícháme rukou, dokud nedostaneme měkké těsto, které rozdělíme na 4 stejné kuličky. Necháme odstát 5-10 minut - zatím rozehřejeme olej v hluboké pánvi a připravíme si talíř s papírovým ubrouskem, abychom měli kam odkládat vysmažené langoše.
  3. Každou kuličku rukou stlačujeme, abychom dostali placku silnou cca 1 cm (průměr cca 15 cm) a langoš vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit