NejRecept.cz Část dne Oběd Langoše bez vajíčka. Těsto měkké jako pavučinka a v lednici vydrží i celý týden.
Langoše bez vajíčka. Těsto měkké jako pavučinka a v lednici vydrží i celý týden.
Recept Langoše bez vajíčka. Těsto měkké jako pavučinka a v lednici vydrží i celý týden.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Poprvé jsem zkusila toto těsto, které kyne v mikrotenovém sáčku v chladničce. Těsto vydrží v chladničce až jeden týden, takže péct langoše ze stejného těsta můžete v pondělí a dokonce i v sobotu. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   1.4.2020

Langoše bez vajíčka. Těsto měkké jako pavučinka a v lednici vydrží i celý týden.

Poprvé jsem zkusila toto těsto, které kyne v mikrotenovém sáčku v chladničce. Těsto vydrží v chladničce až jeden týden, takže péct langoše ze stejného těsta můžete v pondělí a dokonce i v sobotu. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
mléko
250 g
zakysaná smetana
1 kg
hladká mouka
30 g
čerstvé droždí
2 lžičky
sůl
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. V mléce rozmícháme droždí, přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto.
  2. Hotové vypracované těsto přendáme do mikrotenového sáčku a uzavřeme. Odložíme do lednice a tam necháme do druhého dne kynout. Použijte trochu větší sáček, aby se nestalo, že těsto nakyne tak, že sáček povolí a praskne.
  3. Na druhý den z těsta odebíráme menší kousky a vytvarujeme langoš, který smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář