Langoše bez vajíčka. Těsto měkké jako pavučinka a v lednici vydrží i celý týden.

Recept Langoše bez vajíčka. Těsto měkké jako pavučinka a v lednici vydrží i celý týden.

Přidal: Triniti, 1.4.2020

Kategorie: Oběd, Chuťovky, Část dne, Večeře, Langoše

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Poprvé jsem zkusila toto těsto, které kyne v mikrotenovém sáčku v chladničce. Těsto vydrží v chladničce až jeden týden, takže péct langoše ze stejného těsta můžete v pondělí a dokonce i v sobotu. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 1.4.2020

Kategorie: Oběd, Chuťovky, Část dne, Večeře, Langoše

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 mlmléko
250 gzakysaná smetana
1 kghladká mouka
30 gčerstvé droždí
2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V mléce rozmícháme droždí, přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto.
  2. Hotové vypracované těsto přendáme do mikrotenového sáčku a uzavřeme. Odložíme do lednice a tam necháme do druhého dne kynout. Použijte trochu větší sáček, aby se nestalo, že těsto nakyne tak, že sáček povolí a praskne.
  3. Na druhý den z těsta odebíráme menší kousky a vytvarujeme langoš, který smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit