NejRecept.cz Část dne Oběd Langoše od Katky
Langoše od Katky
Recept Langoše od Katky
Katarína Benková    ·   13.9.2015

Langoše od Katky

U nás doma velmi oblíbené. Z talíře zmizí za pár minut. Autor: Katka

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
polohrubé mouky
250 ml
zakysané smetany
500 ml
mléka
50 g
droždí
1 lžička
soda bicarbona
sůl
špetka cukru
česnek
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka (150 ml), cukru a droždí připravíme kvásek a pak ho smícháme s moukou, smetanou, sodou, solí a zbylým mlékem. Vypracujeme těsto a necháme ho hodinu v lednici.
  2. Z těsta si vyformujeme tolik bochánků kolik potřebujeme a zbytek odložíme v mikrotenovém sáčku do chladničky.
  3. Bochánky necháme asi 20 minut kynout a pak si každý prsty roztáhneme na placku.
  4. Smažíme je do zlata v dostatečném množství tuku nebo oleje (musí plavat).
  5. Před podáváním je potřeme prolisovaným česnekem se solí. Můžeme je posypat nastrouhaným sýrem a dochutit zakysanou smetanou, tatarskou omáčkou nebo kečupem podle chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář