NejRecept.cz Dezerty Moučníky Langoše
Langoše
Recept Langoše
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   24.5.2015

Langoše

Langoše jsou velmi oblíbené jídlo snad v každé domácnosti. Česnek, kečup, tatarská omáčka a nastrouhaný sýr. Mňamka! Určitě vyzkoušejte tento recept, s těstem se velmi dobře pracuje, po vysmažení je jemné a měkké jako pavučinka. Ještě horké je potírat česnekem, který protlačím do trochy vody a potřu buď tatarskou omáčkou a kečupem a bohatě posypu sýrem. Autor. Triniti

15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
polohrubá mouka
2 lžíce
olej
3 lžičky
sůl
1 lžička
kr. cukr
30 g
čerstvé droždí
400 ml
voda
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml vody ohřejeme, přidáme kr. cukr, droždí a necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kusů, které potřeme olejem a necháme odpočívat zakryté utěrkou ještě 15-20 minut.
  3. Ruce si potřeme olejem a každý kus vytvarujeme do placky, kterou uložíme na pánev, kde jsme si rozpálili olej. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář