NejRecept.cz Část dne Oběd Langoše se zakysanou smetanou
Langoše se zakysanou smetanou
Recept Langoše se zakysanou smetanou
NejLucka NejLucka    ·   13.12.2014

Langoše se zakysanou smetanou

Tyto langoše budou jistě chutnat každému. Hotová pochoutka.

Suroviny

SUROVINY NA 20 PORCÍ:

1 kg
hladká mouka
42 g
čerstvé droždí
200 ml
zakysaná smetana
1 lžička
krystalový cukr
4 lžičky
sůl
500 ml
mléka
3/4 l
rostlinný olej
trochu
kmín
trochu
česnek
trochu
tvrdý sýr
trochu
kečup
trochu
tatarská omáčka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, rozmícháme, poprášíme moukou a necháme vykynout kvásek. Mouku prosejeme, přidáme sůl, kmín, smetanu, vykynutý kvásek a vlažné mléko podle potřeby. Uhněteme na vláčné těsto, poprášíme moukou a necháme vykynout na teplém místě.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 - 20 bochánků. Hned můžeme začít smažit. Do rozpáleného oleje, který přiléváme postupně, vkládáme rukou zformované langoše na placku a postupně smažíme z obou stran. Musí v oleji plavat. Proti přepálení oleje vložíme kousky očištěné mrkve. Hotové langoše zvyknu dát okapat na ubrousku.
  3. Podle chuti podáváme s česnekem, strouhaným sýrem, kečupem nebo tatarskou omáčkou. Podle chuti osolíme. Jsou výborné lehoučké. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovska

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář