NejRecept.cz Část dne Oběd Langoše z kefíru
Langoše z kefíru
Recept Langoše z kefíru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Adddy17 Adddy17    ·   5.2.2017

Langoše z kefíru

Langoše má asi každý rád. Základní těsto je bez použití kefíru, ale já jsem objevila ten nejlepší recept na langoše. Určitě vyzkoušejte, pokud jste ještě nedělali. S těstem se výborně pracuje, vůbec se nelepí a ještě jsem i vodu zaměnila za sodovku. Je to sice méně zdravé jídlo, ale tak žijeme jen jednou, tak proč si nedopřát. Já miluji langoš potřený česnekem a posypaný nastrouhaným sýrem. Autor: Adddy

Suroviny
1 kostka
droždí
dle potřeby
teplé mléko
1/2 kg
hladké mouky
1/8 l
vlažného mléka
1/2
kefíru (kyšky)
trochu
sodovky
sůl, cukr
strouhaný sýr
kečup, česnek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí si rozdrobíme do hrnečku, zalijeme troškou mléka+ 2-3 lžíce hladké mouky, trošku cukru a necháme 5-10 min vykynout.
  2. Do mísy půl kg hladké mouky, 1/8 l vlažného mléka, kefír, trošku sodovky, sůl a kvásek a zpracujeme v těsto, necháme asi 1h odpočinout, poté si ho rozdělíme na díly a z každého vytvarujeme langoš, který smažíme na oleji z obou stran.
  3. Potřeme česnekem, kečupem, posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář