Langošky - jednohubky

Mini langoše bez kynutí. Vynikající pochoutka, kterou můžete připravit i na různé oslavy nebo dokonce jsem je připravovala i jako pohoštění na Silvestra. Vyzkoušejte, je to bomba .... ani se při jídle nezašpiníte a nemusíte sníst ani celý velký langoš. Trochu sýra, trochu kečupu, můžete je i potřít česnekovou vodou (vodu svaříme, prolisujeme česnek a potíráme). Autor: Lenulka

Přidal:, 14.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, 15 minutovky, Silvestr a Nový rok, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Langošky - jednohubky

Suroviny

Těsto:
1 kelímekbílý jogurt
2 kelímkypolohrubé mouky
1 lžičkajedlé sody
dle chutisůl
Na dozdobení:
kečup
česnek
eidam

Postup přípravy

  1. Všechny přísady dáme do misky a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj placku, ze které vykrajujeme kolečka, která smažíme ve větší vrstvě oleje, postupně z obou stran.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Usmažené langošky potřeme kečupem, ve kterém máme zamíchaný česnek. Dozdobíme nastrouhaným sýrem.
  3. Tyto langošky - jednohubky si můžeme připravit také na Silvestra nebo na oslavu .Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem