Langošník - koláč, který chutná jako langoš, ale připravíte ho bez smažení

Recept Langošník - koláč, který chutná jako langoš, ale připravíte ho bez smažení

Přidal: Jaja79, 25.7.2017

Kategorie: Oběd, Chuťovky, Část dne, Langoše

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Léto je tu a s ním spojené pláže, koupaliště, a na koupalištích jako občerstvení nesmí chybět langoš ani hotdog. Pokud však nechcete jíst během letních dnů smažená jídla, zkuste připravit tento koláč, který chutná jako langoš a připravíte ho bez smažení. Peče se v troubě, chutná fantasticky a je zcela jednoduchý na přípravu. Potřete ho zakysanou smetanou, posypete cibulí, slaninou a jemně ho potřete česnekovým olejem. Jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 25.7.2017

Kategorie: Oběd, Chuťovky, Část dne, Langoše

SUROVINY

Těsto:

1 kghladká mouka
1/2 kostkydroždí
500 mlteplá voda
4 ksuvařené brambory
2 lžičkysůl

Dále:

250 gzakysaná smetana
2 ksvejce
2 kscibule
podle chutislanina
olej
česnek
rozšlehané vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 4 brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a očistíme.
  2. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme teplou vodu, rozdrtíme droždí, přidáme sůl a mouku. Vypracujeme těsto, které rukama rozmačkáme na papírem vyložený plech.
  3. Těsto potřeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali 2 vajíčka a vrch posypeme nakrájenou cibulí a slaninou. Kraje potřeme také rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  5. Hned po dopečení vrch potřeme olejem, do kterého jsme prelisovali česnek.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit