Cibuli, mrkev a celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme maso. Necháme ho chvíli smažit a pak přidáme víno a vývar. Dochutíme solí a pepřem.
Po pár minutách dušení přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, bobkový list, rozmarýn, protlak a dobře promícháme. Několik minut podusíme.
Do druhého hrnce si dáme rozpustit máslo a za stálého míchání přidáme mouku. Nakonec přidáme mléko - připravíme si bešamel (můžeme dochutit solí a pepřem).
Připravíme si zapékací mísu, kterou si vymažeme máslem nebo olejem a naskládáme jednu vrstvu těstovin. Navrstvíme masovou nádivku, polijeme bešamelem a postup opakujeme, dokud vše nemineme. Na vrch si navrstvíme strouhaný tvrdý sýr.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca půl hodinu. Vidličkou kontrolujeme, zda jsou těstoviny měkké. Dobrou chuť!