Lasagne se šunkou
Jednoduché a hlavně rychlé na přípravu. Velmi šťavnaté a chutné. Dělala jsem to ještě předevčírem, jen jsem neměla čas přidat recept hned v ten den. Doufám, že se vám recept bude líbit a uložíte si ho do této elektronické kuchařské knížky. Je to skvělá obměna klasických jídel, na které jsme doma zvyklí. Já používám sýr gouda, ale komu nechutná, ať ho zamění za jiný druh, například eidam. Autor: Jaja79
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
400 glasagne
400 gšunka
300 ggouda
150 + 50 gparmazán
700 mlmléko
5 lžichladká mouka
sůl, pepř
muškátový oříšek
vegeta podle chuti
- Nejdříve si připravíme bešamel. Mouku rozmícháme v mléce tak, abychom neměli žádné hrudky, přidáme sůl, muškátový oříšek, vegetu a pepř. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud hmota nezhoustne. Těsně před koncem vaření přidáme 150 g nastrouhaného parmazánu.
- Připravíme zapékací mísu, kterou důkladně vymažeme máslem nebo olejem a položíme jednu vrstvu těstovin. Potřeme bešamelem, uložíme šunku, strouhanou goudu a postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny. Vrch posypeme strouhaným parmazánem (50 g) a můžeme dát zapéct.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
KOMENTÁŘE K RECEPTU