Ledový polibek - fotorecept

Upekla jsem tento zcela jednoduchý zákusek z piškotového těsta a tvarohové náplně s mascarpone, citronu a vanilky. Je lahodný, chutný a můžete ho upéct i na oslavu, protože vypadá velmi elegantně. Autor: Izabelka

Přidal:, 2.10.2017
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky
Ledový polibek - fotorecept

Suroviny

Těsto: 3x
3 ksvejce
3 PLkr. cukr
3 PLpolohrubá mouka
1/2 ČLprášek do pečiva
na špic nožesoda bikarbona
Krém:
400 gtvaroh
250 gmascarpone
1 kscitrón šťáva i kůra
1 bal.vanilkový cukr
2 PLcukr
370 mlmeruňkový džem domácí
Na vrch:
500 mlšlehačka 33%
1 bal.Smetafix
1 PLcukr
jedlé květiny na ozdobu

Postup přípravy

  1. Připravila jsem si těsto. Do mísy jsem dala vejce, cukr a vyšlehala do pěny. Mouku, prášek do pečiva a sodu jsem smíchala a v malých dávkách jsem to prosála do těsta. Troubu jsem vyhřála na 180 st. Plech 27x37 cm jsem vystlala pečícím papírem. Těsto jsem vylila a upravila. Pokud se peklo první těsto, připravila jsem si druhé i třetí. Těsto se peklo 10 min.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pokud se těsto chladilo, připravila jsem si krém. Do mísy jsem dala tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu i kůru. Utřela jsem všechno mixérem a rozdělila na 2 stejné části.
  3. Na spodek jsem uložila první korpus a natřela jsem ho horkým džemem. Na džem jsem natřela polovinu krému. Položila jsem druhý korpus, ale ten jsem natřela džemem a položila obráceně, potřenou částí na krém. Potom jsem potřela i vrch džemem a potřela druhou částí krému. Položila jsem třetí korpus. Zakryla papírem a položila jsem na papír krájecí desku. Na to jsem uložila 3 kg mouky a dala na noc do chladničky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Druhý den jsem připravila šlehačku a natřela jsem ji na vrch. Část šlehačky jsem odložila na zdobení. Zubovou stěrkou jsem udělala vlnky.
  5. Krájela jsem horkým nožem. Zdobila jsem jedlými květy. Přeji vám dobrou chuť.Tip: Jahodový džem bez chemie