NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Legendární kremrole z domácího listového těsta.
Legendární kremrole z domácího listového těsta.
Recept Legendární kremrole z domácího listového těsta.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Kremrole jsou klasikou, která se objevuje na stolech nejen během Vánoc, ale i při jiných svátcích nebo oslavách. Jejich příprava je jednoduchá, a to především díky tomu, že můžete použít koupené listové těsto. Já jsem si tentokrát práci trochu ztížila a udělala své vlastní, díky čemuž byl výsledný moučník ještě lepší.

Věra Dufková    ·   18.10.2025

Legendární kremrole z domácího listového těsta.

Kremrole jsou klasikou, která se objevuje na stolech nejen během Vánoc, ale i při jiných svátcích nebo oslavách. Jejich příprava je jednoduchá, a to především díky tomu, že můžete použít koupené listové těsto. Já jsem si tentokrát práci trochu ztížila a udělala své vlastní, díky čemuž byl výsledný moučník ještě lepší.

50 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

1. těsto:

2 ks
máslo
250 g
hladká mouka

2. těsto:

320 g
hladká mouka
4 ks
žloutek
špetka
sůl
6 panáků (1 panák = 20 – 25 ml)
mléko
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Kremrole z domácího listového těsta potěší dokonalou chutí a tím, že příjemně křupou. Jejich příprava je o něco složitější než v případě těch z koupeného těsta, ale rozhodně se vyplatí je vyzkoušet.

  1. Nejprve připravíme první těsto, na které smícháme máslo a hladkou mouku.
  2. Na druhé těsto zpracujeme mouku, žloutky, sůl a mléko (jako odměrku jsem používala panáky, které mohly mít kolem 25 ml).
  3. Těsto zpracováváme přibližně 30 minut a poté ho rozválíme.
  4. Na rozválené druhé těsto rozetřeme první a složíme je tak, že okraje přeložíme do středu a stlačíme.
  5. Těsta hned rozválíme na rozměr 40 × 20 cm a stočíme jako roládu. Po hodině je znovu rozválíme a stočíme. Celý proces opakujeme ještě jednou.
  6. Těsto necháme do rána v lednici a nakonec ho navineme na trubičky, na kterých ho i pečeme.
  7. Upečené trubičky necháme vychladnout a poté je plníme oslazeným sněhem z bílků nebo jakýmkoli krémem podle svých preferencí.

Chtěli byste si přípravu tohoto dezertu zjednodušit? Vyzkoušejte tento recept, ve kterém se používá koupené listové těsto.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář