NejRecept.cz Dezerty Koláče Legendární londýnské ořechové řezy s domácími povidly podle rodinného receptu od mé maminky
Legendární londýnské ořechové řezy s domácími povidly podle rodinného receptu od mé maminky
Legendární londýnské ořechové řezy s domácími povidly podle rodinného receptu od mé maminky
Foto: NejLucka

Netuším proč tento název, ale maminka je připravuje na Velikonoce. Tak jsem si poprosila o recept a vyzkoušela, byly vynikající. Krájené a snědené ještě za tepla. Lahodné, křehké, sladké a nenáročné na přípravu jsou tyto londýnské řezy. Použila jsem domácí povidla od mé maminky a vůbec jsem s nimi nešetřila. Na vrch křehký ořechový sníh, který krásně křupe pod zuby. Dělala jsem z poloviční dávky, příště takovou chybu neudělám. Autor: NejLucka

NejLucka NejLucka    ·   13.1.2024

Legendární londýnské ořechové řezy s domácími povidly podle rodinného receptu od mé maminky

Netuším proč tento název, ale maminka je připravuje na Velikonoce. Tak jsem si poprosila o recept a vyzkoušela, byly vynikající. Krájené a snědené ještě za tepla. Lahodné, křehké, sladké a nenáročné na přípravu jsou tyto londýnské řezy. Použila jsem domácí povidla od mé maminky a vůbec jsem s nimi nešetřila. Na vrch křehký ořechový sníh, který krásně křupe pod zuby. Dělala jsem z poloviční dávky, příště takovou chybu neudělám. Autor: NejLucka

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
hladká mouka
60 g
moučkový cukr
2 ks
žloutek
1/2 bal.
prášek do pečiva
100 g
máslo

Dále:

1 sklenice
povidla

Vrch:

2 ks
bílek
100 g
moučkový cukr
60 g
mleté vlašské ořechy
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Všechny suroviny na těsto vypracujeme do jednotné hmoty, kterou rozválíme na papírem vyloženém plechu. Použila jsem plech o velikosti 20x24 cm.
  2. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 15 minut.
  3. Na takto upečené těsto rozetřeme domácí povidla a naneseme vyšlehaný sníh s cukrem, do kterého jsme už jen vařečkou přimíchali mleté ořechy.
  4. Dáme péct dále na 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Při krájení sníh praská, ale to nevadí, takhle to má být.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář