Bratislavské rohlíčky jsou pro mě symbolem poctivého domácího pečení a vůně dětství. Když jsem je nedávno pekla, zjistila jsem, že mají více než 400letou tradici, musí mít přes 30 % tuku a náplň tvoří až 40 % jejich celkové hmotnosti. Kromě toho jsou charakteristické dokonalou chutí a zajímavou popraskanou glazurou. Určitě vyzkoušejte.
Bratislavské rohlíčky jsou pro mě symbolem poctivého domácího pečení a vůně dětství. Když jsem je nedávno pekla, zjistila jsem, že mají více než 400letou tradici, musí mít přes 30 % tuku a náplň tvoří až 40 % jejich celkové hmotnosti. Kromě toho jsou charakteristické dokonalou chutí a zajímavou popraskanou glazurou. Určitě vyzkoušejte.
Tradiční bratislavské rohlíčky se plní ořechy nebo mákem, přičemž ty makové by měly mít tvar písmene U a ořechové zase tvar písmene C. Jejich příprava není náročná, ale počítejte s tím, že vám zabere nějaký čas – každý rohlíček budete totiž muset pečlivě vytvarovat.
Bratislavské rohlíčky jsou dokonalé, ale také pracné. Pokud byste na jejich přípravu neměli čas, ale máte chuť na něco ořechového nebo makového, vyzkoušejte tento recept na výborné záviny se zakysanou smetanou. Ty budou nadýchané i druhý den.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě