NejRecept.cz Dezerty Koláče Legendární nanukové řezy podle receptu od babičky. Dokonalé ořechové těsto a vanilkový krém.
Legendární nanukové řezy podle receptu od babičky. Dokonalé ořechové těsto a vanilkový krém.
Legendární nanukové řezy podle receptu od babičky. Dokonalé ořechové těsto a vanilkový krém.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jeden jednoduchý na oslavu mých narozenin. Křehký oříškový korpus, lahodný bílý krém a na vrchu jemná čokoládová poleva. Určitě vyzkoušejte, jsou opravdu velmi jemné a chuťově fantastické. Z chladničky jsou také osvěžující a na jazyku se doslova rozplývají jako nanuk. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   27.8.2024

Legendární nanukové řezy podle receptu od babičky. Dokonalé ořechové těsto a vanilkový krém.

Jeden jednoduchý na oslavu mých narozenin. Křehký oříškový korpus, lahodný bílý krém a na vrchu jemná čokoládová poleva. Určitě vyzkoušejte, jsou opravdu velmi jemné a chuťově fantastické. Z chladničky jsou také osvěžující a na jazyku se doslova rozplývají jako nanuk. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
200 g
moučkový cukr
100 g
polohrubá mouka
100 g
mleté ​​vlašské ořechy
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

250 ml
mléko
2 lžíce
hladká mouka
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžičky
rum

Vrch:

podle potřeby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Bílky a žloutky oddělíme. Ze žloutků a cukru vyšleháme tuhou pěnu, do které střídavě přimícháme mouku s práškem do pečiva a ořechy a ještě i vyšlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto naneseme na plech s pečícím papírem a upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 15 minut.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout.
  4. V mléce rozmícháme hladkou mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Potom ve druhé misce vyšleháme máslo s cukrem a vanilkou do pěny, postupně zašleháme vychladlou kaši a rum. Krém naneseme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  5. Po ztuhnutí vrch polijeme čokoládovou polevou.
  6. Krájíme po ztuhnutí čokolády horkým ostrým nožem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář