NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Legendární pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou. S tímto receptem se vám vždy povedou.
Legendární pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou. S tímto receptem se vám vždy povedou.
Legendární pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou. S tímto receptem se vám vždy povedou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Iveta Račeková

Chtěli byste si letos na Vánoce upéct pařížské rohlíčky, ale nemáte osvědčený a dobrý recept, díky kterému se vám určitě povedou? Vyzkoušejte tento. Podle něj peču rohlíčky nejen na svátky, ale i během roku. Autor: Iveta Račeková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.11.2024

Legendární pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou. S tímto receptem se vám vždy povedou.

Chtěli byste si letos na Vánoce upéct pařížské rohlíčky, ale nemáte osvědčený a dobrý recept, díky kterému se vám určitě povedou? Vyzkoušejte tento. Podle něj peču rohlíčky nejen na svátky, ale i během roku. Autor: Iveta Račeková

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

5 ks
bílky
400 g
moučkový cukr
200 g
mleté ořechy
2 hrsti
polohrubá mouka
1 lžička
prášek do pečiva

Náplň

5 ks
žloutky
100 g
krupicový cukr
50 g
čokoláda
1,5 dcl
mléko
2 lžíce
polohrubá mouka
250 g
máslo

Poleva

podle potřeby
čokoláda
podle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Příprava pařížských rohlíčků není ani zdaleka tak náročná, jak by se mohlo zdát. Stačí jen mít dobrý recept, na který se můžete spolehnout. U nás doma je pečeme pravidelně podle tohoto. Výsledný dezert nám vydrží po celé svátky.

  1. Bílky vyšleháme s cukrem nad párou. Šleháme přibližně 12 minut, poté stáhneme z ohně.
  2. Do bílků přidáme prosáté mleté ořechy, mouku a prášek do pečiva.
  3. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, kterým ho nanášíme ve tvaru rohlíčků na plech vyložený pečicím papírem. Prvních 10 minut pečeme při teplotě 150 °C. Poté teplotu snížíme na 100 °C a pečeme ještě 10 minut.
  4. Do hrnce dáme žloutky, krupicový cukr, čokoládu, mléko a polohrubou mouku. Vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Následně ji necháme vychladnout a vmícháme do ní máslo.
  5. Náplň navrstvíme na vychladlé rohlíčky a namáčíme v čokoládě, kterou jsme rozpustili s tukem.

Pařížské rohlíčky vložíme po vychladnutí do uzavíratelné nádoby a skladujeme podobně jako ostatní vánoční pečivo – v chladu a temnu.

Komentáře k receptu
Jitkakytka    ·   9.11.2024   ·   Odpovědět   ·  

Super👍👍👍

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář