NejRecept.cz Část dne Snídaně Legendární socialistická treska v majonéze
Legendární socialistická treska v majonéze
Recept Legendární socialistická treska v majonéze
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Legendární recept na třesku v majonéze. Já jsem přidala o trochu víc mrkve než bylo v originálním receptu, ale nám doma to vůbec nevadilo. Právě naopak, moc jsme si pochutnali. Autor: Jaja

Jaja79    ·   7.5.2022

Legendární socialistická treska v majonéze

Legendární recept na třesku v majonéze. Já jsem přidala o trochu víc mrkve než bylo v originálním receptu, ale nám doma to vůbec nevadilo. Právě naopak, moc jsme si pochutnali. Autor: Jaja

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
800–1000 g
kvalitní filé z tresky
400 ml
majonéza
350 ml
ocot
3-4 lžíce
hořčice
3 ks (středně velká)
mrkev
2 ks
cibule
5-6 ks
celý pepř
5 ks
bobkový list
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
3 l
voda
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Do hrnce si nalijeme 3 litry vody. Přidáme 300 ml octa, bobkový list, celý pepř a necháme vařit asi 5 – 7 minut. Nakonec přidáme rozmraženou tresku a povaříme asi 15 minut. Potom slijeme třesku a necháme vychladnout.
  2. Do osolené vody dáme asi na 5 minut vařit mrkev. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.
  3. Maso z tresky nadrobno nakrájíme, přičemž se soustředíme na strukturu masa, aby bylo cítit maso a vlásečnice, jako v pravé tresce. Přidáme nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici, ocet, osolíme a opepříme podle chuti. Zamíchanou tresku necháme v chladničce odležet 4 -5 hodin.
  4. Jelikož domácí treska neobsahuje konzervanty, je třeba ji spotřebovat nejpozději do 24 hodin.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář