Strouhané dezerty jsou pro mě velmi oblíbenou volbou při nerozhodném pečení. Jsou rychlé, chutné, nenáročné na přípravu a velmi vděčné. Zvykla jsem si péct hlavně tvarohové, ale tentokrát jsem měla v lednici 2 kelímky kysané smetany, tak jsem zkusila smetanový. Oproti originálnímu receptu jsem přidala ještě maliny a můžu říct, že je to dokonalá kombinace chutí. Už jen počkat, až vychladne. To je ta nejhorší část. Autor: Karambola
Strouhané dezerty jsou pro mě velmi oblíbenou volbou při nerozhodném pečení. Jsou rychlé, chutné, nenáročné na přípravu a velmi vděčné. Zvykla jsem si péct hlavně tvarohové, ale tentokrát jsem měla v lednici 2 kelímky kysané smetany, tak jsem zkusila smetanový. Oproti originálnímu receptu jsem přidala ještě maliny a můžu říct, že je to dokonalá kombinace chutí. Už jen počkat, až vychladne. To je ta nejhorší část. Autor: Karambola
Příprava strouhaného koláče není vůbec náročná. Klidně si ho tak můžete upéct i během hektického týdne. Z ovoce jsem tentokrát vybrala maliny, ale kromě nich jsou skvělé i rybíz, který je mírně nakyslý a dokonale kontrastuje se sladkým těstem a náplní.
Před podáváním koláč nakrájejte na menší čtverce nebo obdélníky, posypte moučkovým cukrem a podávejte. A pokud byste chtěli vyzkoušet něco nového, upečte si tento strouhaný koláč na způsob cheesecaku, který je doplněný o mák a meruňky.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě