Lehké kardinálovy řezy
Řezem jsem nevěděla odolat, proto jsem se rozhodla upéct je. Tak jako super vypadá, tak i dokonale chutná. Autor: cleopatra
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto 1:
2 ksvajíčka
6 ksžloutků
70 gkrystalový cukr
0,5 bal.prášek do pečiva
50 gpolohrubá mouka
Těsto 2:
8 ksbílků
200 gkrystalový cukr
1 lžičkacitronová šťáva
Kromě toho:
podle chutipovidla
300 mlšlehačka
- Připravíme si plech vyložený papírem na pečení. Dvě vajíčka a 6 žloutků vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rovnoměrně nalijeme na plech.
- Vychladlé těsto rozřízneme na polovinu. Jednu polovinu natřeme povidly a vyšlehanou šlehačkou, já jsem použila rostlinnou od Rajo, je taková lehčí na tyto letní dni.
KOMENTÁŘE K RECEPTU