NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lehké kardinálovy řezy
Lehké kardinálovy řezy
Recept Lehké kardinálovy řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
cleopatra    ·   22.7.2015

Lehké kardinálovy řezy

Řezem jsem nevěděla odolat, proto jsem se rozhodla upéct je. Tak jako super vypadá, tak i dokonale chutná. Autor: cleopatra

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto 1:

2 ks
vajíčka
6 ks
žloutků
70 g
krystalový cukr
0,5 bal.
prášek do pečiva
50 g
polohrubá mouka

Těsto 2:

8 ks
bílků
200 g
krystalový cukr
1 lžička
citronová šťáva

Kromě toho:

podle chuti
povidla
300 ml
šlehačka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech vyložený papírem na pečení. Dvě vajíčka a 6 žloutků vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rovnoměrně nalijeme na plech.
  2. Z 8 ks bílků a cukru si vyšleháme tuhý sníh. Pomocí zdobícího sáčku nastříkáme na žloutkové těsto pásy. Mně se podařilo nepravidelně :-) Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 20 minut, pak snížíme teplotu na 150 a dopečeme ještě asi 10 minut. Sledujeme.
  3. Vychladlé těsto rozřízneme na polovinu. Jednu polovinu natřeme povidly a vyšlehanou šlehačkou, já jsem použila rostlinnou od Rajo, je taková lehčí na tyto letní dni.
  4. Přikryjeme druhým plátem a posypeme moučkovým cukrem. Kdo chce klidně může dát i čerstvé ovoce. Dáme ztuhnout do ledničky. Ta směs piškotového a bílkového těsta je fantastická.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář