Lehký jahodový dort

Recept Lehký jahodový dort
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pekla jsem dort k narozeninám a musím říct, že byl fantastický. Každému chutnalo a také vzhled každý chválil. Doporučuji vyzkoušet. Autor: Marky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus:

6 ksvajec
210 gpolohrubé mouky
210 gcukru krystal
špetkasůl

Krém:

2,5 kelímkusmetany ke šlehání
400g tvarohu
2 baíčkyvanilkového cukru
0,5 balíčkuztužovače šlehačky
dle chutijahody nebo jiné ovoce
dle chutimoučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Oddělíme si žloutky od bílků a bílky s trochou soli vyšleháme. Do sněhu postupně zašleháme cukr a potom i žloutky. Do těsta jemně vmícháme mouku. Pečeme na 160°C cca hodinu.
  2. Na krém si vyšleháme šlehačku, do které postupně zašleháme vanilkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a není moc sladký, takže můžete přidat moučkový cukr podle chuti.
  3. Korpus prořežeme v polovině tak, aby obě poloviny byly stejně vysoké, poté rovnoměrně rozetřeme krém, na který dáme ještě vrstvu čerstvých jahod (nebo i jiné ovoce). Když máme dort slepený, omažeme ho celý krémem tak, aby nebyl vidět korpus. Boky dortu můžeme ozdobit trubičkami nebo tyčinkami. A nakonec nazdobíme vrch čerstvým ovocem. Pro barevnost můžeme přidat pár lístků máty.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit