NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Lehký kuřecí salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice
Lehký kuřecí salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice
Recept Lehký kuřecí salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   3.8.2017

Lehký kuřecí salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice

Lehký salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice. Přesto, že tato kombinace je velmi netradiční, chutná dokonale. A v těchto vedrech je určitě lepší sníst salát než nějaké smažené jídlo, které zatíží organismus na celé odpoledne. Samozřejmě do salátu můžete přidat i jinou zeleninu, každý podle své chutě. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 g
fazole v konzervě
1 ks
okurka
70 g
tvrdý sýr
plechovka
kukuřice
1 PL
olivový olej
3 PL
zakysaná smetana
1 PL
dijonské hořčice
pár kapek
citronová šťáva
200 g
kuřecí prsa
krajíc
chleba
podle chuti
sůl a pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi dozlatova. Dáme bokem vychladnout.
  2. Ve velké misce smícháme omyté fazole, kukuřici, nakrájenou okurku, na kostičky nakrájený tvrdý sýr. Přidáme studené maso a promícháme.
  3. Připravíme dresink. Zakysanou smetanu utřeme s dijonskou hořčicí, přidáme pár kapek citrónové šťávy a lžíci olivového oleje.
  4. Zalijeme salát, přidáme ještě krutony z chleba (chléb na suché pánvi osmahneme dozlatova),  sůl a pepř a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář