Lentilková domácí zmrzlina
Vyzkoušela jsem domácí lentilkovou zmrzlinu, je to rychlovka a je výborná. Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 mlšlehačka 33%
5 lžicmoučkový cukr
1 bal.vanilkový lusk
trochulentilky
- Šlehačku promícháme s moučkovým cukrem, přidáme zrníčka vanilkového lusku a vyšleháme šlehačem na polotuhý krém.
- Dáme do nádoby, přidáme posekané lentilky a vložíme do mrazničky. Každou půlhodinu promícháme vidličkou, aby se nevytvořily krystalky. Za 4 hodiny je zmrzlina hotová.
- Zmrzlinu naporcujeme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme. Dobrou chuť!
- TIP: Prázdný lusk bez zrníček můžeme použít na domácí vanilkový cukr, tak že pohár naplníme po částech cukrem, vložíme kousek lusku, znovu cukr a pokračujeme dokud nebude plný. Uzavřeme víčkem. Občas protřepeme, za 2 týdny máme vanilkový cukr hotový. Jeden lusk vystačí asi do 350 ml pohár cukru.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská
KOMENTÁŘE K RECEPTU