Lentilková domácí zmrzlina

Recept Lentilková domácí zmrzlina

Přidal: , 24.7.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vyzkoušela jsem domácí lentilkovou zmrzlinu, je to rychlovka a je výborná. Autor: Blažena

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 24.7.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Chuťovky

Čas přípravy:

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 mlšlehačka 33%
5 lžicmoučkový cukr
1 bal.vanilkový lusk
trochulentilky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Šlehačku promícháme s moučkovým cukrem, přidáme zrníčka vanilkového lusku a vyšleháme šlehačem na polotuhý krém.
  2. Dáme do nádoby, přidáme posekané lentilky a vložíme do mrazničky. Každou půlhodinu promícháme vidličkou, aby se nevytvořily krystalky. Za 4 hodiny je zmrzlina hotová.
  3. Zmrzlinu naporcujeme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme. Dobrou chuť!
  4. TIP: Prázdný lusk bez zrníček můžeme použít na domácí vanilkový cukr, tak že pohár naplníme po částech cukrem, vložíme kousek lusku, znovu cukr a pokračujeme dokud nebude plný. Uzavřeme víčkem. Občas protřepeme, za 2 týdny máme vanilkový cukr hotový. Jeden lusk vystačí asi do 350 ml pohár cukru.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit