Šlehačku promícháme s moučkovým cukrem, přidáme zrníčka vanilkového lusku a vyšleháme šlehačem na polotuhý krém.
Dáme do nádoby, přidáme posekané lentilky a vložíme do mrazničky. Každou půlhodinu promícháme vidličkou, aby se nevytvořily krystalky. Za 4 hodiny je zmrzlina hotová.
Zmrzlinu naporcujeme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme. Dobrou chuť!
TIP: Prázdný lusk bez zrníček můžeme použít na domácí vanilkový cukr, tak že pohár naplníme po částech cukrem, vložíme kousek lusku, znovu cukr a pokračujeme dokud nebude plný. Uzavřeme víčkem. Občas protřepeme, za 2 týdny máme vanilkový cukr hotový. Jeden lusk vystačí asi do 350 ml pohár cukru.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé kuchařky - Blažena Sadovská