NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Lentilkový cheesecake se salkem
Lentilkový cheesecake se salkem
Recept Lentilkový cheesecake se salkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Lentilkový cheesecake se salkem

Opět zde máme cheesecake. Tentokrát s lentilkami a Salkem, který je díky němu dost sladký. Určitě jím uspokojíte milovníky sladkého a díky barevným lentilkám se mu potěší i děti.

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Sušenkový základ

150 g
sušenky
80 g
máslo

Náplň

500 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese/pomazánkové máslo
200 g
zakysaná smetana
2 ks
vejce
2 lžíce
hladká mouka
80 g
moučkový cukr
1 bal.
lentilky
2 lžíce
Salko

Poleva

100 g
bílá čokoláda
Salko
lentilky
Postup receptu
Vytisknout
  1. V mixéru rozmixujeme sušenky. Přidáme k nim máslo pokojové teploty a spolu promixujeme. Tuto směs vysypeme do formy (průměr 24 cm) vystlané pečícím papírem (pouze spodek). Sušenkovou směs rovnoměrně upěchujeme lžící po okrajích i na dno formy. Dáme ho předpéct do trouby na 180 stupňů cca 10 minut.
  2. Krém připravíme vyšleháním tvarohu, cream cheese a smetany. Přišleháme vajíčka. Přidáme cukr, mouku, Salko a na menší kousky rozmixované lentilky. Vše spolu promícháme.
  3. Připravenou směs nalijeme na sušenkový základ. Vložíme do trouby vyhřáté na 155 stupňů a pečeme přibližně 50 minut. Kraje by měly být upečené dozlatova, uprostřed se může dát syrový. V chladničce ztuhne. Po dopečení ho necháme ještě alespoň půl hodiny vychladnout v pootevřené troubě.
  4. Na polevu rozpustíme bílou čokoládu, do které přimícháme Salko. Salka nedáváme mnoho, aby poleva nebyla příliš řídká. Mně při krájení trochu tekla po okrajích. Na vrch poklademe lentilky a odložíme na noc do chladničky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář