NejRecept.cz Část dne Oběd Lepenice s vinnou klobáskou
Lepenice s vinnou klobáskou
Recept Lepenice s vinnou klobáskou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   26.12.2018

Lepenice s vinnou klobáskou

Včera jsme trošku flámovali, takže jsme si ráno maličko pospali a chtělo to tudíž k obědu něco rychlého a ne moc pracného... :) Byla to pečená vinná klobása a lepenice. Autor: Danka

15 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Lepenice:

cca 1,5 kg
brambor
1 sáček
kysaného zelí
2 ks
středně velké cibule (nadrobno)
sádlo
jarní cibulka
sekaná petrželka
kmín
sůl
mletý černý pepř

Dále:

vinná klobáska
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory klasicky oloupeme, překrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě s troškou kmínu doměkka, poté scedíme.
  2. Zelí slijeme, překrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, maličko osolíme a dusíme téměř doměkka.
  3. Hotové vsypeme na uvařené brambory, přidáme na sádle osmaženou cibulku (i s rozpuštěným sádlem), osolíme, opepříme a pomačkáme mačkadlem na brambory.
  4. Přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a jarní cibulku nebo pažitku, promícháme a můžeme servírovat s opečenou vinnou klobáskou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář