Lepenice s vinnou klobáskou

Přidal: Danula Vašíčková, 26.12.2018
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Včera jsme trošku flámovali, takže jsme si ráno maličko pospali a chtělo to tudíž k obědu něco rychlého a ne moc pracného... :) Byla to pečená vinná klobása a lepenice. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 26.12.2018
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Lepenice:
cca 1,5 kgbrambor
1 sáčekkysaného zelí
2 ksstředně velké cibule (nadrobno)
sádlo
jarní cibulka
sekaná petrželka
kmín
sůl
mletý černý pepř
Dále:
vinná klobáska
- Brambory klasicky oloupeme, překrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě s troškou kmínu doměkka, poté scedíme.
- Zelí slijeme, překrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, maličko osolíme a dusíme téměř doměkka.
- Hotové vsypeme na uvařené brambory, přidáme na sádle osmaženou cibulku (i s rozpuštěným sádlem), osolíme, opepříme a pomačkáme mačkadlem na brambory.
- Přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a jarní cibulku nebo pažitku, promícháme a můžeme servírovat s opečenou vinnou klobáskou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU