Lepenice s vinnou klobáskou

Včera jsme trošku flámovali, takže jsme si ráno maličko pospali a chtělo to tudíž k obědu něco rychlého a ne moc pracného... :) Byla to pečená vinná klobása a lepenice. Autor: Danka

Přidal:, 26.12.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Lepenice s vinnou klobáskou

Suroviny

Lepenice:
cca 1,5 kgbrambor
1 sáčekkysaného zelí
2 ksstředně velké cibule (nadrobno)
sádlo
jarní cibulka
sekaná petrželka
kmín
sůl
mletý černý pepř
Dále:
vinná klobáska

Postup přípravy

  1. Brambory klasicky oloupeme, překrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě s troškou kmínu doměkka, poté scedíme. Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Zelí slijeme, překrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, maličko osolíme a dusíme téměř doměkka.
  3. Hotové vsypeme na uvařené brambory, přidáme na sádle osmaženou cibulku (i s rozpuštěným sádlem), osolíme, opepříme a pomačkáme mačkadlem na brambory. Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a jarní cibulku nebo pažitku, promícháme a můžeme servírovat s opečenou vinnou klobáskou.