NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Letní kuře z jednoho pekáčku
Letní kuře z jednoho pekáčku
Recept Letní kuře z jednoho pekáčku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   13.6.2016

Letní kuře z jednoho pekáčku

Letní kuře z jednoho pekáčku a k tomu malé brambory. Já si to ještě vylepšila karamelizovanou cibulí! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
kuřecí čtvrtky nebo 8 horních stehen
cca 800 g
malých brambor
palice
česneku neloupaná, rozebraná na stroužky
4 lžíce
olivového oleje
200 ml
drůbežího vývaru
dle chuti
mletá paprika, klidně i uzená
dle chuti
sůl, pepř
1 ks
citrón
2 ks
mladé cukety
červená chilli paprička
velká hrst bazalkových lístků
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuřecí maso osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Brambory omyjeme, osušíme, větší překrojíme a osolíme.
  2. Do většího pekáče dáme oliváč, rozmístíme maso, brambory a neoloupané stroužky česneku, které jen "popučíme" plochou stranou nože nebo dlaní. Půlkou citronu pokapeme kuře i brambory, druhou půlku překrájíme a přidáme do pekáče. Pečeme cca půl hodiny, pak podlijeme vývarem a průběžně během dalšího pečení podléváme.
  3. Můžeme přidat i trochu bílého suchého vína. Cuketu nakrájíme na kosty, chilli papričku, zbavenou semínek, nadrobno. Asi 15 minut před dopečením kuřete vhodíme cuketu a papričku do pekáče. Úplně na závěr přidáme natrhané bazalkové listy. Já si to ještě vylepšila karamelizovanou cibulí: tři velké oloupané cibule jsem nakrájela na osminky, vhodila do woku s kapkou oliváče, sypla trochu třinového cukru, osolila a zastříkla rýžovým octem. Nechala zkaramelizovat, odpařit ocet ... hotovo!

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář