Mrkvová pomazánka je klasikou, se kterou se mnozí z nás setkali ve školních jídelnách. Ať už si chcete tato léta připomenout, nebo máte chuť na něco dobrého, určitě vyzkoušejte tento recept. Pomazánka je vynikající a nejlépe chutná na čerstvém pečivu.
Mrkvová pomazánka je klasikou, se kterou se mnozí z nás setkali ve školních jídelnách. Ať už si chcete tato léta připomenout, nebo máte chuť na něco dobrého, určitě vyzkoušejte tento recept. Pomazánka je vynikající a nejlépe chutná na čerstvém pečivu.
Základ receptu tvoří kombinace tvarohu a jogurtu, které jsou lehké a mají nízkou energetickou hodnotu. Pomazánku si tak můžete dopřát i tehdy, když se snažíte zhubnout nebo si hlídáte váhu.
Pomazánku můžete hned podávat, ale ještě lepší je, když ji necháte alespoň 30 minut v lednici. Během této doby se jednotlivé suroviny spojí, díky čemuž je chuť pomazánky výraznější a lepší. Pokud byste chtěli trochu zaexperimentovat, recept můžete rozšířit o další ingredience, například o chilli nebo kyselé okurky.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě