NejRecept.cz Část dne Oběd Levná a rychlá polská specialita: Dušené zelí s opečenou slaninou.
Levná a rychlá polská specialita: Dušené zelí s opečenou slaninou.
Recept Levná a rychlá polská specialita: Dušené zelí s opečenou slaninou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Pokud byste si k obědu chtěli připravit něco nového a neznámého, inspirujte se polskou kuchyní. Její součástí je například toto chutné dušené zelí se slaninou, které je levné a přitom skvěle zasytí.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.9.2024

Levná a rychlá polská specialita: Dušené zelí s opečenou slaninou.

Pokud byste si k obědu chtěli připravit něco nového a neznámého, inspirujte se polskou kuchyní. Její součástí je například toto chutné dušené zelí se slaninou, které je levné a přitom skvěle zasytí.

10 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
0,5 kg
kysané zelí
1 ks
cibule
150 g
uzená slanina
1 ks
bobkový list
2 kuličky
nové celé koření
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Zelí je nejen chutné, ale také plné vitamínů a minerálů. Využijte jeho sezónu naplno a vyzkoušejte tento recept, který má v Polsku dlouhou tradici. Zelnou specialitu se slaninou si oblíbili mnozí, hlavně kvůli rychlé přípravě a tomu, že na ni stačí jen pár základních ingrediencí.

  1. Kysané zelí dáme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 10 minut. Poté zakryjeme a dál ohříváme.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi. Po chvíli přidáme nakrájenou slaninu, kterou opečeme, a spolu s cibulí přidáme k zelí.
  3. Zelí ochutíme novým kořením, bobkovým listem, solí, mletým černým pepřem a cukrem.
  4. Vše dohromady za stálého míchání dusíme na mírném ohni. Když je zelí měkké, odstavíme ho a podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář