Likérové jazýčky v čokoláde

Přidal: Jaja79, 19.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tak tohle jsem pekla jako poslední vánoční cukroví a musím říci, že asi nejlepší na závěr. Vynikající a recept je až bych řekla neuvěřitelně dokonalý. S těstem se pracuje luxusně, chuťově je vynikající. Pamatuji si je ještě z obchodu a jsou velmi ale velmi podobné. Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaja79, 19.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
150 gčokoláda na vaření
3 ksžloutky
6 PLčokoládový likér
450 ghladká mouka
150 gmleté oříšky
90 gmoučkový cukr
300 ghera nebo máslo
Náplň:
300 gčokoláda na vaření
90 gmáslo
3 PLmed
3 PLčokoládový likér
čokoládová poleva
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou necháme mírně vychladnout. Potom přidáme žloutek po žloutku, promícháme, přidáme likér, mouku smíchanou s oříšky a cukrem a na závěr i máslo pokojové teploty. Vypracujeme kuličku, kterou necháme v chladu minimálně hodinu odpočívat.
- Odleželé těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme jazýčky.
- Jazýčky upečeme při teplotě 170 stupňů dozlatova. Netrvá to dlouho, čas si sledujte a nepečte příliš dlouho, abyste je nevysušily.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo, med a likér a vyšleháme do pěny.
- Krémem spojíme dva jazýčky a ty ještě namočíme do čokoládové polevy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Likérové jazýčky v čokoláde.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Likör-Zungen mit Schokoladenglasur an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Likőrös-csokoládés „nyelv”.
Toto vypadá hóóódně lákavě.