Likérové ​​jazýčky v čokoláde

Tak tohle jsem pekla jako poslední vánoční cukroví a musím říci, že asi nejlepší na závěr. Vynikající a recept je až bych řekla neuvěřitelně dokonalý. S těstem se pracuje luxusně, chuťově je vynikající. Pamatuji si je ještě z obchodu a jsou velmi ale velmi podobné. Autor: Jaja

Přidal:Jaja79, 19.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Likérové ​​jazýčky v čokoláde

Suroviny

Těsto:
150 gčokoláda na vaření
3 ksžloutky
6 PLčokoládový likér
450 ghladká mouka
150 gmleté ​​oříšky
90 gmoučkový cukr
300 ghera nebo máslo
Náplň:
300 gčokoláda na vaření
90 gmáslo
3 PLmed
3 PLčokoládový likér
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou necháme mírně vychladnout. Potom přidáme žloutek po žloutku, promícháme, přidáme likér, mouku smíchanou s oříšky a cukrem a na závěr i máslo pokojové teploty. Vypracujeme kuličku, kterou necháme v chladu minimálně hodinu odpočívat.
  2. Odleželé těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme jazýčky.
  3. Jazýčky upečeme při teplotě 170 stupňů dozlatova. Netrvá to dlouho, čas si sledujte a nepečte příliš dlouho, abyste je nevysušily.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo, med a likér a vyšleháme do pěny.
  5. Krémem spojíme dva jazýčky a ty ještě namočíme do čokoládové polevy.