Likérové keksy se srdíčkem

Pokud máte rádi chuť vaječného koňaku, vyzkoušejte tyto sušenky. Na plnění jsem použila krémovou náplň od Dr. Oetkera, přidala jsem ještě máslo, aby byla opravdu krémová a koláčky byly vynikající. Chutnají mi více pokud postojí 3-5 dní, tehdy opravdu změknou, nasáknou vlhkost z krému, a na jazyku se doslova rozplývají. Autor: Triniti

Recept Likérové keksy se srdíčkem

Suroviny

Těsto:
400 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
2 sáčkyvanilinového cukru
2 PLvaječného likéru
200 gměkkého másla nebo hery
2 ksžloutky
Náplň:
1 bal.krémová náplň Dr. Oetker s příchutí vaječného koňaku
200 mlstudeného mléka
3 PLmoučkového cukru
125 gzměklého másla

Postup přípravy

  1. Připravíme si všechny suroviny na těsto. Všechny sypké suroviny smícháme a postupně přidáváme likér, změklé máslo a žloutky. Vypracujeme těsto, se kterým můžeme ihned pracovat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Vyválíme na tenký plát, ze kterého pomocí obdélníkové ozdobné formičky vykrojíme kousky, poklademe je na plech na pečení, který jsme vyložili papírem a ve středu každého druhého obdélníku vykrojíme srdíčko.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 minut, ale sledujte si čas, každá trouba peče jinak, tak aby vám neshořeli.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Krémovou náplň připravíme v mléce s cukrem - klasický návod na obalu a následně ji přidáváme do vyšlehaného másla. Krémem naplníme sušenky a podáváme.

Zdroj: mamincinyrecepty