Likérové řezy (fotorecept)

Likérové ​​řezy jsem zatím ještě nepekla a tak jsem si vymyslela sama takový recept. Toto jsou skutečně vynikající řezy. Na oslavy nebo jen tak pro návštěvu, aby si pochutnala na skvělém dezertu. Dělala jsem je už mnohokrát a vždy sklidily velký úspěch. S receptem bych se chtěla podělit s vámi, tak ať se líbí, vyzkoušejte. Autor: Izabelka

Přidal:, 10.10.2017
Kategorie: Moučníky
Likérové řezy (fotorecept)

Suroviny

Těsto: 3x
3 ksvejce
3 PLhorká voda
3 PLkrystalový cukr
3 PLpolohrubá mouka
2 PLholandské kakao
1 ČLprášek do pečiva
na špic nožesoda bikarbona
Krém:
250 mlvaječný likér
250 mlšlehačka 36%
2 bal.smetanový pudink
1 bal.želatina za studena
Kromě toho:
1 bal.dětské piškoty
200 mlpovidla
100 mlhorká voda
3 PLinstantní černá káva
1 PLvaječný likér
Na vrch: poleva
200 gbílá čokoláda
1 PLmáslo
Na zdobení, ale nemusí - pařížská šlehačka:
250 mlšlehačka 36%
100 ghořká čokoláda
200 gbílá čokoláda

Postup přípravy

  1. V míse jsem utřela vejce, cukr s horkou vodu do pěny. Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva, kakao a sodu. V malých dávkách se prosévala do těsta.
  2. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. Plech 27x37 cm jsem vystlala pečícím papírem. Hotové těsto jsem vylila a upravila. Peklo se 10 min. Pokud se peklo první těsto, připravila jsem si takto taky další dva těsta. Upečené jsem nechala chladit na mřížce.
  3. Pokud se korpusy chladili, připravila jsem si krém: Do mísy jsem dala 250 ml vaječného likéru. Přidala jsem 250 ml šlehačky a vmíchala jsem pudinkové prášky. Uvařila jsem hustou kaši a nechala chladit. V jiné míse jsem utřela želatinu za studena a když začala houstnout, zamíchala jsem k ní po jedné lžíci vychladlý pudink. Mixérem jsem pořádně prošlehala. Krém jsem rozdělila na 2 poloviny a uložila do lednice ztuhnout. Před použitím jsem ho znovu vyšlehala.
  4. Připravila jsem si i kávu na máčení piškotů. Instantní kávu jsem zalila horkou vodou a přidala jsem likér.
  5. První korpus jsem natřela povidly. Pak jsem na povidla natřela polovinu prvního krému. Na krém jsem ukládala v kávě namočené piškoty. Na piškoty jsem natřela druhou polovinu prvního krému. Položila jsem druhý korpus a natřela jsem ho povidly. Na povidla jsem natřela druhou polovinu krému. Položila jsem třetí korpus. Na vrch jsem uložila pečící papír. Na papír jsem uložila krájecí desku a zatížila na celou noc 3 kg mouky. Uložila jsem ho do chladničky.
  6. Druhý den jsem udělala bílou čokoládovou polevu. Polila jsem koláč a dala ztuhnout do lednice. Krájela jsem ho horkým nožem na řezy. Den předem jsem si připravila pařížskou šlehačku. Naplnila jsem cukrářský sáček a ozdobila vrch - není nutné. Přeji vám dobrou chuť.