NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Linecké cukroví polévané čokoládou. Místo džemu je naplňte touto netradiční ořechovou náplní.
Linecké cukroví polévané čokoládou. Místo džemu je naplňte touto netradiční ořechovou náplní.
Recept Linecké cukroví polévané čokoládou. Místo džemu je naplňte touto netradiční ořechovou náplní.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Xénia Portášová

Máte rádi linecké cukroví? Připravte si ho tentokrát polévané čokoládou a doplněné vlašským ořechem. Kombinace džemu, polevy a ořechu je vynikající a lineckému dodává zcela nový rozměr. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.11.2024

Linecké cukroví polévané čokoládou. Místo džemu je naplňte touto netradiční ořechovou náplní.

Máte rádi linecké cukroví? Připravte si ho tentokrát polévané čokoládou a doplněné vlašským ořechem. Kombinace džemu, polevy a ořechu je vynikající a lineckému dodává zcela nový rozměr. Autor: Xénia Portášová

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Linecké cukroví:

500 g
hladká mouka
250 g
máslo
250 g
moučkový cukr
2 ks
žloutky
1 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 lžičky
prášek do pečiva
podle potřeby
citronová kůra

Náplň:

podle potřeby
marmeláda
podle potřeby
mleté vlašské ořechy
podle potřeby
rum

Ozdobení:

podle potřeby
čokoláda
podle potřeby
tuk
podle potřeby
vlašské ořechy (celé)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Výhodou lineckého cukroví je jeho univerzálnost. A to nejen díky tomu, že ho lze plnit různými náplněmi (marmeládou, Nutellou, máslovým krémem), ale také dekorovat na různé způsoby. Výborné je například s čokoládovou polevou nebo ořechem.

  1. Všechny ingredience na linecké cukroví smícháme a vypracujeme pevné těsto, které uložíme na několik hodin do ledničky. Ideálně ho necháme odležet do druhého dne.
  2. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 až 15 minut.
  3. Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou smíchanou s mletými ořechy a trochou rumu. Hotové cukroví namáčíme do čokolády, kterou jsme rozpustili s tukem. Navrch položíme vlašský ořech a necháme ztuhnout.

Pokud nechceme, aby byla čokoládová poleva průhledná, nepřidáváme do ní příliš mnoho tuku. Ořechy na cukroví klademe ihned po namočení, aby dobře držely a neodpadávaly. Ztuhlé cukroví uložíme do uzavíratelné nádoby a skladujeme na chladném místě, kde nám vydrží několik týdnů.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář