Linecké cukroví

Klasické vánoční cukroví nesmí chybět na svátečním stole. Pokud se rozhodnete péct teď, doporučuji vám minimálně ztrojnásobit dávku, jinak vám do Vánoc nezůstane ani jeden kousek. Já jsem dělala minulý týden pouze z jedné dávky, ale už nyní není ani jeden kousek. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 12.12.2018
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Dezerty, Těsta, Sváteční pečení, Linecké, Linecké cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Linecké cukroví

Suroviny

350 ghladké mouky
2 ksžloutky
250 gmásla
1 bal.vanilkový cukr
120 gcukru (moučka)

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku spolu s moučkovým cukrem prosejeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, žloutky a na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky.
  3. Po jedné hodině vyjmeme těsto z chladničky, rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka. Do některých uděláme i květinku uvnitř.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě 200 stupňů maximálně 10 minut. Sledujeme.
  5. Potom slepíme marmeládou.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL