Linecké cukroví

Přidal: Reny Naty A., 12.12.2018
Kategorie: Linecké, Těsta, Linecké cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Klasické vánoční cukroví nesmí chybět na svátečním stole. Pokud se rozhodnete péct teď, doporučuji vám minimálně ztrojnásobit dávku, jinak vám do Vánoc nezůstane ani jeden kousek. Já jsem dělala minulý týden pouze z jedné dávky, ale už nyní není ani jeden kousek. Autor: Reny Naty A.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Reny Naty A., 12.12.2018
Kategorie: Linecké, Těsta, Linecké cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
350 ghladké mouky
2 ksžloutky
250 gmásla
1 bal.vanilkový cukr
120 gcukru (moučka)
- Hladkou mouku spolu s moučkovým cukrem prosejeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, žloutky a na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty.
- Vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky.
- Po jedné hodině vyjmeme těsto z chladničky, rozválíme na tenčí plát a vykrajujeme kolečka. Do některých uděláme i květinku uvnitř.
- Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě 200 stupňů maximálně 10 minut. Sledujeme.
- Potom slepíme marmeládou.
Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Linecké pečivo.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Linzer Plätzchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Klasszikus lekváros linzer.
Dobrý večer, sú koláčiky hneď mäkké alebo ich treba upiecť napr týždeň pred Vianocami?
jsou hned měkké :) třeba dávat pozor na dobu pečení. Čím déle pečete, tím více je vysušíte a budou tvrdší.