NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Linecké hvězdičky plněné pařížským krémem
Linecké hvězdičky plněné pařížským krémem
Recept Linecké hvězdičky plněné pařížským krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   12.12.2020

Linecké hvězdičky plněné pařížským krémem

Fantastické linecké vánoční cukroví naplněné ne džemem, ale chutným pařížským krémem. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Linecké:

150 g
hladká mouka
100 g
kukuřičný škrob
140 g
máslo
90 g
moučkový cukr
1 ks
žloutek
1/2 ks
citron

Pařížský krém:

2 ks
vejce
70 g
čokoláda
50 g
moučkový cukr
125 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny potřebné na linecké cukroví (z citronu používám i kůru i šťávu dle potřeby a chuti) vypracujeme do kuličky a zabalíme do potravinářské fólie. Odložíme do lednice na minimálně hodinu.
  2. Potom těsto vyjmeme, rozválíme a vykrojíme hvězdičky, které ukládáme na papírem vyložený plech a dáme upéct.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 7 minut - sledujeme.
  4. Po upečení necháme vychladnout a naplníme krémem, který připravíme tak, že vajíčka spolu s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu a máslo a šleháme, dokud nedostaneme hladký krém.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář