Linecké pečivo s mákem

Přidal: Janaha, 14.11.2016
Kategorie: Linecké, Těsta, Linecké cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Křehké linecké pečivo s mákem a bramborovým škrobem. Manželovy a mého tatínka oblíbené koláčky. Do džemu, kterým plním pečivo zvyknu přidat trochu rumu. Pečivo dříve změkne a je i voňavější. Autor: Janaha
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Janaha, 14.11.2016
Kategorie: Linecké, Těsta, Linecké cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
SUROVINY
300 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
70 gmletý mák
70 gbramborový škrob
200 gmáslo
1 ksžloutek
špetkasoli
džem na plnění
- Všechny suroviny smícháme rukama v misce (máslo i vejce dávám studené z lednice). Toto těsto se trochu hůře spracovává, je třeba trpělivě mísit, dokud se nespojí dohromady.
- Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, vytváruji bochník a dám do lednice na chvilku zchladit.
- Pak vytáhnu ochlazené těsto a na pomoučeném vále ho opatrně rozválíme na 3 - 4 mm, vykrajovat formičkami a ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
- Na plech dávám vždy stejné tvary, aby se mi pekly rovnoměrně. Peču na 180 ° asi 8 - 10 minut podle velikosti tak, aby zůstaly pěkné bledé, pouze odspodu mají být upečené do světlehnědá (řiďte se svou troubou - každá trouba peče jinak).
- Necháme vychladnout na rovné ploše a slepujeme silnější vrstvou džemu.
- Naplněné necháme do druhého dne na rovné podložce ztuhnout, až potom dám do krabic a uložíme na chladné místo. Naplněné pečivo potřebuje 1 - 2 dny na změknutí.
Můj blog: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Linecké pečivo s makom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Spitzbuben mit Mohn an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mákos linzer.
KOMENTÁŘE K RECEPTU