Linecké těsto

Každý má to své oblíbené a samozřejmě i já. Už roky dělám linecké koláčky na Vánoce nebo Velikonoce pouze z tohoto těsta. Je vláčné a jemné. Při vyvalování se netrhá. Autor: lukastv

Přidal:, 17.2.2019
Kategorie: Těsta, Linecké, Dezerty
Čas přípravy:
Recept Linecké těsto

Suroviny

Linecké těsto:
2 hrnkyhladké mouky
2/3 bal.hery
1/2 hrnkycukr moučka
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny vypracujeme do jednotné hmoty.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Tuto hmotu odložíme do lednice nejlépe na celou noc. Těsto balíme do potravinářské fólie, aby neobschlo.
  3. Po odležení rozválíme na požadovanou tloušťku a vykrájíme různé tvary.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce