Linecké těsto

Každý má to své oblíbené a samozřejmě i já. Už roky dělám linecké koláčky na Vánoce nebo Velikonoce pouze z tohoto těsta. Je vláčné a jemné. Při vyvalování se netrhá. Autor: lukastv

Přidal:, 17.2.2019
Kategorie: Těsta, Linecké, Dezerty
Čas přípravy:
Recept Linecké těsto

Suroviny

Linecké těsto:
2 hrnkyhladké mouky
2/3 bal.hery
1/2 hrnkycukr moučka
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny vypracujeme do jednotné hmoty.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Tuto hmotu odložíme do lednice nejlépe na celou noc. Těsto balíme do potravinářské fólie, aby neobschlo.
  3. Po odležení rozválíme na požadovanou tloušťku a vykrájíme různé tvary.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.