Linecký koláč s ovocem a sněhem

Křehoučký koláček s ovocem, který dokonale osvěží. Je sezóna jahod, tak určitě vyzkoušejte. Křehký sníh na vrchu výborně ladí s ovocem. Autor: Adanecka

Recept Linecký koláč s ovocem a sněhem

Suroviny

Těsto:
250 gpolohrubá mouka
80 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
špetkasůl
150 gměkké máslo
500 govoce (jahody, borůvky a broskve)
kr. cukr na posypání
Sníh:
2 ksbílky
2 lžícekr. cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme s cukrem, přidáme žloutky, sůl, máslo a vše zpracujeme do těsta. Rozválíme ho na placku, vložíme do kulaté formy vyložené pečícím papírem tak, aby těsto mělo vyvýšené okraje, a dno propícháme vidličkou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Korpus koláče předpečeme, dokud nechytí barvu (170 st. cca 10 minut).
  3. Pak na něj poklademe ovoce, které posypeme podle chuti kr. cukrem a dáme dopéct (cca 15 minut).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme kr. cukr a těsně před dopečením rozetřeme na koláč a dopečeme (cca 10-15 minut).
  5. Nakonec moučník jemně pocukrujeme a můžeme podávat.Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Aďkine recepty