Linecký koláč s ovocem a sněhem

Křehoučký koláček s ovocem, který dokonale osvěží. Je sezóna jahod, tak určitě vyzkoušejte. Křehký sníh na vrchu výborně ladí s ovocem. Autor: Adanecka

Recept Linecký koláč s ovocem a sněhem

Suroviny

Těsto:
250 gpolohrubá mouka
80 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
špetkasůl
150 gměkké máslo
500 govoce (jahody, borůvky a broskve)
kr. cukr na posypání
Sníh:
2 ksbílky
2 lžícekr. cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme s cukrem, přidáme žloutky, sůl, máslo a vše zpracujeme do těsta. Rozválíme ho na placku, vložíme do kulaté formy vyložené pečícím papírem tak, aby těsto mělo vyvýšené okraje, a dno propícháme vidličkou.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Korpus koláče předpečeme, dokud nechytí barvu (170 st. cca 10 minut).
  3. Pak na něj poklademe ovoce, které posypeme podle chuti kr. cukrem a dáme dopéct (cca 15 minut).Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme kr. cukr a těsně před dopečením rozetřeme na koláč a dopečeme (cca 10-15 minut).
  5. Nakonec moučník jemně pocukrujeme a můžeme podávat.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole

Můj blog: Aďkine recepty