Listový závin se švestkami a mákem

Recept Listový závin se švestkami a mákem

Přidal: , 28.2.2018

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý koláček, kterým nikdo nepohrdne, tedy alespoň si myslím :) U nás toma každý vezme po dva kousky a už nezůstane nic. Pořádná dávka máku nikdy nic nepokazí a ještě se švestkami to je super. I s višněmi, a už jsem zkoušela i s jalkami. Vše nám chutnalo, ale na švestky nemá žádné ovoce. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.2.2018

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

500 glistového těsta
150 gmletého máku
2 lžícemoučkového cukru
cca 20 ksvelkých švestek
skořicový cukr Dr. Oetker
vejce na potření
hrst mandlových plátků

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Listové těsto rozválíme (nebo koupené rozválené pouze rozvineme) a celé ho posypeme mákem (jednou polovinou), do kterého jsme přidali i moučkový cukr.
  2. Poklademe švestky nebo jiné ovoce (ukládáme je tak do 3/4 těsta, aby během stáčení nešli ven) a posypeme skořicovým cukrem. Zasypeme je zbylým mákem a zavineme klasickým způsobem.
  3. Nezapomeňte zahnout i boky, aby během pečení z rolády neteklo.
  4. Roládu přendáme na papírem vyložený plech, spojem dolů a potřeme celý povrch rozšlehaným vejcem.
  5. Posypeme mandlemi a dáme zapéct do trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut.
  6. Po upečení závin posypeme moučkovým cukrem a necháme zcela vychladnout.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit