NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Litrový recept pro líné hospodyňky na litý perník. Stačí suroviny zamíchat a vylít na plech.
Litrový recept pro líné hospodyňky na litý perník. Stačí suroviny zamíchat a vylít na plech.
Litrový recept pro líné hospodyňky na litý perník. Stačí suroviny zamíchat a vylít na plech.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Vyzkoušejte můj litrový recept na tradiční perník, který je plný bohatých chutí a nádherné vůně. Tento perník je měkký, vláčný a jeho příprava je mimořádně jednoduchá – všechny ingredience se jednoduše smíchají v jedné misce a směs se vylije na plech. Perník se peče rovnoměrně a výsledkem je lahodný, vláčný koláč, který se lehce krájí a podává. Je ideální pro rodinná setkání, oslavy nebo jen jako sladká tečka po obyčejném dni.

Mishenka Mishenka    ·   26.5.2024

Litrový recept pro líné hospodyňky na litý perník. Stačí suroviny zamíchat a vylít na plech.

Vyzkoušejte můj litrový recept na tradiční perník, který je plný bohatých chutí a nádherné vůně. Tento perník je měkký, vláčný a jeho příprava je mimořádně jednoduchá – všechny ingredience se jednoduše smíchají v jedné misce a směs se vylije na plech. Perník se peče rovnoměrně a výsledkem je lahodný, vláčný koláč, který se lehce krájí a podává. Je ideální pro rodinná setkání, oslavy nebo jen jako sladká tečka po obyčejném dni.

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
1 l
polohrubá mouka
1/2 l
krystalový cukr
1/2 l
mléko
1/4 l
olej
3 ks
vejce
2 lžíce
džem (dle chuti)
2 lžíce
kakao
2 ks
kypřicí prášek
3 lžičky
perníkové koření
2 hrste
mleté ​​ořechy
na potření
povidla
na posypání
kokos
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Litrové recepty jsou typem receptů, kde se místo vážení ingrediencí používají objemové jednotky měřené litry nebo jinými odměrkami. Tento postup je populární, protože je jednodušší a rychlejší než tradiční vážení a zjednodušuje práci v kuchyni.

  1. Všechny suroviny spolu smícháme a vylijeme na plech.
  2. Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
  3. Po upečení necháme vychladnout a potřeme povidly a posypeme kokosem.
Komentáře k receptu
TondaVo    ·   11.6.2024   ·   Odpovědět   ·  

Jen douška: autorka má početnou rodinu, takže z poloviční dávky jsem měl celý pekáček 🤭

TondaVo    ·   11.6.2024   ·   Odpovědět   ·  

Bomba! Tak jednoduchý recept, a tak skvělý výsledek! Dělám ho už poněkolikáté s různými obměnami (BZLP je potřeba víc mouky), ale výsledek vždy 100%! Díky autorce 🥰

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář