NejRecept.cz Dezerty Moučníky Litý drobenkový koláč s mákem a švestkami
Litý drobenkový koláč s mákem a švestkami
Recept Litý drobenkový koláč s mákem a švestkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mama v kuchyni

Tento koláč dělám moc ráda. Je totiž báječně univerzální a hodí se do něj jakékoliv ovoce. Výborný je například i s rebarborou, třešněmi či meruňkami...

NejLucka NejLucka    ·   1.10.2015

Litý drobenkový koláč s mákem a švestkami

Tento koláč dělám moc ráda. Je totiž báječně univerzální a hodí se do něj jakékoliv ovoce. Výborný je například i s rebarborou, třešněmi či meruňkami...

Suroviny

Na těsto (pro nižší koláč vystačí i na klasický větší plech):

2 hrnky
polohrubé mouky
1 hrnek
cukru krupice
2 ks
vejce
1/2 hrnku
oleje
1 ks
bílý jogurt (150ml)
1 bal.
prášek do pečiva
mléko dle potřeby
ovoce dle potřeby

Na makovou náplň:

200 g
mletého máku
250 ml
mléka
2-3 lžíce
moučkového cukru
rum dle chuti

Na drobenku:

5 lžic
hrubé mouky
4 lžíce
pískového cukru
2 lžíce
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto se připravuje naprosto klasickým způsobem: vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat olej, jogurt, mouku a prášek do pečiva. Mléko přidejte jen v případě potřeby, aby šlo těsto pohodlně vylít na plech. Ten vystelte pečícím papírem nebo vymažte a vysypejte moukou. Nalijte těsto, naskládejte ovoce a zasypte drobenkou, kterou vytvoříte smícháním mouky, cukru a změklého másla. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně půl hodiny. 
  2. Pokud budete chtít dát do koláče i mák, pak jej v hrnci zalijte mlékem a chvíli za stálého míchání vařte. Oslaďte a dochuťte troškou rumu. Navrstvěte na těsto, poté vyskládejte ovocem a zasypejte drobenkou. 

Zdroj: Mama v kuchyni

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář