NejRecept.cz Sladká jídla Lívance Lívance s povidly a smetanou
Lívance s povidly a smetanou
Recept Lívance s povidly a smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Tereza

Fantazie. Nebíčko v tlamičce a ještě nevím jak bych toto jídlo nazvala. Lehké lívance, měkké jako pavučinka, křehké, sladké, s kopečkem smetany a s bohatou vrstvou nastrouhané čokolády. Sladká snídaně nebo dezert po vydatném obědě. Já dělávám lívance dříve jako dezert, ale klidně i na snídani ke skleničke kakaa nebo k šálku čaje či kávy. Určitě vyzkoušejte, my doma je milujeme. Autor: Tereza

NejLucka NejLucka    ·   11.1.2017

Lívance s povidly a smetanou

Fantazie. Nebíčko v tlamičce a ještě nevím jak bych toto jídlo nazvala. Lehké lívance, měkké jako pavučinka, křehké, sladké, s kopečkem smetany a s bohatou vrstvou nastrouhané čokolády. Sladká snídaně nebo dezert po vydatném obědě. Já dělávám lívance dříve jako dezert, ale klidně i na snídani ke skleničke kakaa nebo k šálku čaje či kávy. Určitě vyzkoušejte, my doma je milujeme. Autor: Tereza

Suroviny
asi 2 hrnky
hl.mouky
0,5 kostky
droždí
1 hrnek
mléka
1 ks
vejce
1 lžíci
mouč. cukru
dle chuti
citronová kůra
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do větší mísy si dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme droždí. Posypeme droždí špetkou cukru, zakryjeme moukou zlehka a přidáme asi půl deci vlažného mléka.
  2. Na teplém místě necháme těsto vykynout a poté přidáme vejce, citronovou kůru, cukr a cca hrnek vlažného mléka.
  3. Dále necháme těsto alespoň hodinku odpočinout na teplém místě.
  4. Po vykynutí naběračkou nebo lžící nabíráme na lívanečník a smažíme po obou stranách. Dále na talíři zdobíme dle chuti.
  5. Já použila povidla, zakysanou ochucenou smetanu a strouhanou čokoládu.

Můj blog: Vaření a pečení s láskou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty