Losos s dipem ze zakysané smetany

Lehký oběd - losos přelitý dipem ze zakysané smetany a jarní cibulky s vařenými máslovými bramborami.

Přidal:, 12.6.2015
Kategorie: Losos, Hlavní jídla, Ryby a mořské plody
Recept Losos s dipem ze zakysané smetany

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ks losos
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
olej
Dip:
1 bal. zakysaná smetana
1 stroužekčesnek
sůl
pepř
pažitka
sušená petrželka

Postup přípravy

  1. Filet z lososa osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce z obou stran a opečeme kůží dolů asi 5 minut a z druhé strany 10-15 minut pod pokličku na mírném ohni.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Dip:
    1 kysanou smetanu promícháme se solí, pepřem, pokrájenou pažitkou, sušenou petrželkou a 1 prolisovaným stroužkem česneku.
  3. Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory, které pomastíme máslem, osolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Dobrou chuť!Tip: Velikonoční babiččin mazanec