Lotus cheesecake

Recept Lotus cheesecake
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Také milujete lotus sušenky, které dostanete v kavárně ke kávě? Dnes jsou již běžně dostupné v obchodech a podobně i pomazánka ve stejné příchuti. Pokud máte rádi tuto karamelovou chuť a lotus sušenky, určitě si připravte lotusový cheesecake. Spojení této "sladkosti" a cheesecake koláčku, tvoří dokonalou kombinaci.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Sušenkový základ:

200 glotus sušenky
80 gmáslo

Krém:

500 gjemný tvaroh
250 g /pomazánkové máslo - cream cheese/mascarpone
200 gzakysaná smetana
75 glotus pomazánka
2 ksvejce
2 lžícehladká mouka
cca 50 g (případně dejte dle chuti) moučkový cukr

Poleva:

150 glotus pomazánka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme. Přidáme máslo pokojové teploty a opět promixujeme. Směs vysypeme na dno kulaté formy (průměr 24cm) vystlané pečícím papírem (pouze dno formy). Rovnoměrně směs natlačíme po dně formy a dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 5 minut.
  2. Tvaroh, mascarpone a zakysanou smetanu krátce vyšleháme ručním mixérem. Přidáme vajíčka a pomazánku a opět prošleháme. Nakonec přidáme mouku a cukr a znovu prošleháme, případně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
  3. Krém vylijeme na předpečený korpus a pečeme při teplotě 155 stupňů cca 50 minut. Během pečení dávám na spodek trouby plech s vodou.
  4. Po dopečení necháme cheesecake vychladnout v pootevřené troubě alespoň půl hodiny, teprve poté vyjmeme.
  5. Polevu připravíme roztáním lotus pomazánky v hrnci na mírném plameni. Vylijeme ji na vychladlý cheesecake.
  6. Takto připravený koláč odložíme do chladničky, ideální na noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit