NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Luxusní bublanina s tvarohem, malinami a drobenkou. Tak nadýchaný a lahodný koláč jste ještě nejedli.
Luxusní bublanina s tvarohem, malinami a drobenkou. Tak nadýchaný a lahodný koláč jste ještě nejedli.
Recept Luxusní bublanina s tvarohem, malinami a drobenkou. Tak nadýchaný a lahodný koláč jste ještě nejedli.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Kdo by neznal bublaninu? Sladký, nadýchaný a skvělý koláč peče pravidelně nejedna domácnost. Kromě toho, že výborně chutná, je také rychlý a dá se připravit na desítky různých způsobů. Tentokrát jsem do receptu přidala tvaroh, který těsto zjemnil a zajistil dokonalou jemnost.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.1.2025

Luxusní bublanina s tvarohem, malinami a drobenkou. Tak nadýchaný a lahodný koláč jste ještě nejedli.

Kdo by neznal bublaninu? Sladký, nadýchaný a skvělý koláč peče pravidelně nejedna domácnost. Kromě toho, že výborně chutná, je také rychlý a dá se připravit na desítky různých způsobů. Tentokrát jsem do receptu přidala tvaroh, který těsto zjemnil a zajistil dokonalou jemnost.

15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

2 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
150 g
krystalový cukr
250 g
jemný tvaroh
125 ml
olej
125 ml
mléko
3 ks
vejce

Navrch:

podle potřeby
maliny

Drobenka:

100 g
hladká mouka
100 g
máslo
100 g
krystalový cukr
podle chuti
mletá skořice
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Ovoce, které do bublaniny použijete, záleží na vašich představách a preferencích. Já jsem zvolila kyselé maliny, které v koláči vynikly, a zároveň jsem vršek posypala sladkou drobenkou. Ta posunula bublaninu na další úroveň.

  1. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem. Následně do nich opatrně a při nejnižších otáčkách zašleháme olej, mléko a tvaroh.
  2. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  3. Do další mísy nasypeme mouku, přidáme k ní prášek do pečiva a promícháme. Poté do ní postupně zapracujeme mokrou směs a nakonec i vyšlehané bílky.
  4. Hotové těsto vlijeme do plechu vyloženého pečicím papírem a poklademe na něj maliny. Použít můžeme čerstvé i mražené. V případě mražených však nezapomínáme slít přebytečnou šťávu.
  5. Povrch bublaniny posypeme drobenkou. Tu si připravíme tak, že ručně smícháme všechny potřebné suroviny (mouku, máslo, cukr a skořici) a vytvoříme sypkou směs.
  6. Takto připravenou bublaninu pečeme při teplotě 180 °C přibližně 25 až 30 minut.

Bublaninu po upečení necháme vychladnout a až poté ji krájíme na menší čtverce nebo obdélníky. Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář