NejRecept.cz Dezerty Koláče Lžícový recept na luxusní francouzské karamelové kostky. Krémová slast na talíři.
Lžícový recept na luxusní francouzské karamelové kostky. Krémová slast na talíři.
Lžícový recept na luxusní francouzské karamelové kostky. Krémová slast na talíři.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   22.4.2024

Lžícový recept na luxusní francouzské karamelové kostky. Krémová slast na talíři.

Dezert, který si pamatuji hlavně ze svateb. Jemné kakaové těsto, vanilkový krém, do kterého se přidávají vyšlehané bílky, kakaový krém a vrch bohatý na karamelovou šlehačku. Určitě vyzkoušejte. Autor: Iveta Račekova

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
6 lžic
krystalový cukr
1 lžíce
kakao
5 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
4 lžíce
olej

1. a 2. vrstva:

1 l
voda nebo mléko
3 bal.
zlatý klas nebo vanilkový puding
6 lžíc
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
kakao
7 ks
bílek

Šlehačkový krém:

300 ml
mléko
2 bal.
šlehačka v prášku
4 lžíce
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pro začátek vytvořte tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj zapracujte olej, žloutky a lehce přidejte smíšenou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Připravené těsto pak rovnoměrně rozetřete na plech, který je vymazaný a posypaný moukou. Pečte v troubě na 180 st. asi 20 minut.
  2. Pro krém zahřejte větší část vody a přidejte do ní kr. (70 g) a vanilkový cukr, aby se rozpustil, a poté do zbylé vody přidejte zlaté klasy nebo můžete použít i vanilkový pudink. Rozmíchané pudinkové prášky dáme do ohřáté vody a necháme uvařit horký pudink. Do uvařeného horkého pudinku přimícháme vyšlehaný sníh z bílků se 60 g cukru. Do poloviny připraveného krému zamícháme kakao.
  3. Nakonec těsto potřete světlým krémem, poté tmavým a nakonec připravte karamelový krém. Karamel uděláte tak, že cukr upálíte na karamel, zalijete mlékem a necháte vařit. Po vychladnutí přidejte šlehačku v prášku a vyšlehejte. Rovnoměrně rozetřete na tmavý krém.
  4. Ozdobte strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář