Luxusní karamelové řezy

Recept Luxusní karamelové řezy

Přidal: , 16.3.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Lahodný zákusek s chutí výborného pudinkového krému a karamelové šlehačky. Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 16.3.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

7 ksvajec
7 lžickrystalového cukru
3 lžícehrubé mouky
3 lžícepolohrubé mouky
1 lžícekakaa
1 bal.prášku do pečiva

Náplň:

150 gkrystalového cukru
1 bal.HERA
700 mlmléka
1 bal.vanilkového cukru
2,5 bal.pudink vanilkový
1 lžícehladké mouky

Šlehačka:

6 lžickrystalového cukru
350 mlmléka
3 bal.práškové šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem do tuha, přidáme žloutky hrubou a polohrubou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě při cca 180 stupních.
  2. Z mléka, vanilky, pudinku, mouky a cukru si uvaříme hustý pudink a dáme při občasném míchání vychladnout.
  3. Heru vyšleháme na pěnu a pomalu k ní přidáváme vychladlý pudink, aby se nám nádivka nesrazila.
  4. Natřeme na vychladlé těsto a necháme vychladit dokud si připravíme šlehačku.
  5. Krystalový cukr necháme v hrnci zkaramelizovat do hněda, zalijeme mlékem a necháme rozpustit. Při zalévaní pozor, je to nebezpečné, karamel může vyprsknout.
  6. Karamelové mléko necháme vychladnout, vymícháme v něm tři šlehačky a natřeme na koláč.
  7. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo kakaem. Řežeme ztuhlé mokrým nožem. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit