Luxusní karobový řez
Pokud milujete karob, určitě neváhejte a připravte si tento luxusní karobový řez.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
400 ghladká mouka
200 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1 ksvejce
1 lžícezakysaná smetana
podle chuticitr. kůra
Náplň:
600 mlmléka
200 gkr. cukr
200 gdětská krupice
200 gmletý rohovník
100 gmáslo
4 ksvejce
pomerančová kůra
šťáva z jednoho pomeranče
- Všechny suroviny na těsto zpracujeme do velké kuličky, kterou rozdělíme na 2 části. Kuličky zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky.
- Z mléka, cukru a dětské krupice uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Přidáme vajíčka, rohovník (karob) a máslo a vše důkladně promícháme.
- Jedno těsto rozválíme na tenký plát, uložíme ho na plech o velikosti 20 x 30 cm (dno můžete vyložit pečícím papírem nebo potřít máslem), propíchejte vidličkou a navrstvíme náplň, kterou pěkně uhladíme.
- Druhé těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme obdélníky, aby se po upečení koláč lépe krájel.
- Pečeme vše spolu při teplotě 180 st. dozlatova.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU