NejRecept.cz Dezerty Zákusky Luxusní krémeš bez pečení připraven za pár minut
Luxusní krémeš bez pečení připraven za pár minut
Recept Luxusní krémeš bez pečení připraven za pár minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Krémeš je oblíbený zákusek již od dávných dob. Tentokrát se mi však nechtělo péct klasické pláty z listového těsta tak jsem je nahradila dlouhými dětskými piškoty. Vznikl tak rychlý nepečený dezert, který byl tak fantastický, že dnes dělám druhou dávku :) Potřebuje však delší dobu na tuhnutí v chladničce, případně ho můžete jíst hned lžičkou z formy. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   26.9.2020

Luxusní krémeš bez pečení připraven za pár minut

Krémeš je oblíbený zákusek již od dávných dob. Tentokrát se mi však nechtělo péct klasické pláty z listového těsta tak jsem je nahradila dlouhými dětskými piškoty. Vznikl tak rychlý nepečený dezert, který byl tak fantastický, že dnes dělám druhou dávku :) Potřebuje však delší dobu na tuhnutí v chladničce, případně ho můžete jíst hned lžičkou z formy. Autor: Mineralka

25 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

1 bal.
dlouhé dětské piškoty

Krém:

1 bal.
zlatý klas
500 ml
mléko
4 lžíce
krystalový cukr
250 ml
smetana ke šlehání

Poleva:

100 ml
smetana ke šlehání
100 g
hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
  1. Připravíme si menší hranatou formu na pečení. Zvolila jsem takovou, aby mi na dno vyšla přesně jedna řada dlouhých dětských piškotů.
  2. Piškoty uložíme na dno formy.
  3. Na řadu piškotů nalijeme uvařený, ještě teplý zlatý klas (můžete použít i vanilkový pudink, ale uberte z mléka na 400 ml) - v mléce rozmícháme zlatý klas, cukr a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí.
  4. Necháme vychladnout a navrstvíme vyšlehanou šlehačku. Já jsem už nesladila, ale pokud máte rádi sladší zákusky, přidejte moučkový cukr podle chuti.
  5. Na šlehačku poklademe piškoty a vrch polijeme čokoládovou polevou - smetanu ohřejeme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu, kterou mícháním rozpustíme.
  6. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
janikeK@seznam.cz    ·   30.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

Výborný zákusek, doporučuji

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář