NejRecept.cz Dezerty Moučníky Luxusní Mozartovy kostky
Luxusní Mozartovy kostky
Recept Luxusní Mozartovy kostky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pokud milujete ořechy, čokoládu, tak toto je skvělá inspirace na dezert. Připravte si luxusní Mozartovy kostky. Originální recept byl na menší plech, proto mám nižší řezy. Čím menší plech, tím budou řezy hezčí, vyšší. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   26.6.2015

Luxusní Mozartovy kostky

Pokud milujete ořechy, čokoládu, tak toto je skvělá inspirace na dezert. Připravte si luxusní Mozartovy kostky. Originální recept byl na menší plech, proto mám nižší řezy. Čím menší plech, tím budou řezy hezčí, vyšší. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
bílku
200 g
moučkový cukr
200 g
mleté vlašské ořechy
4 lžíce
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
špetka
sůl

Krém:

6 ks
žloutku
200 g
moučkový cukr
150 g
máslo
200 g
hořká čokoláda

Vrch:

150 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
kr. cukr
1 lžíce
med
220 g
čokoláda
25 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení o velikosti 35 x 22 cm. Vymažeme ho tukem a vysypeme moukou.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhou pěnu. Po částech přidáváme moučkový cukr a šleháme dokud nedostaneme lesklou a pevnou pěnu.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy a postupně je vařečkou přimícháme k vyšlehanému sněhu z bílků.
  4. Těsto navrstvíme do vyššího plechu a pečeme cca 20 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Žloutky s cukrem nad párou vyšleháme do tuhé pěny a následně přidáme pomalým proudem rozpuštěnou čokoládu. Šleháme ještě asi 2 minuty a následně odstavíme z vodní lázně a nalijeme na těsto (těsto jsme zpátky vložili do vyššího plechu).
  6. Smetanu na šlehání ohřejeme, přidáme cukr a med a mícháním rozpustíme. Když se cukr rozpustil, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, máslo a také mícháním rozpustíme. Navrstvíme na čokoládový krém a pěkně uhladíme. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář